woensdag 8 februari 2012

Tweede tijdens de eerste Worldcup van 2012 in Miami!


Na de Noord- Amerikaanse kampioenschappen, die we wisten te winnen, hadden we een kleine week training in Miami. Kleine puntjes die we moesten verbeteren hebben we aangepakt en daarnaast hebben we veel oefenwedstrijden gevaren. Eigenlijk was het zo dat elke wedstrijd die we voeren we elke keer wel bij de eerste 3 zaten, al waren de deelnemers een stuk sterker dan tijdens de NA kampioenschappen. Ineens merk je dat mensen op de haven over je beginnen te praten, hoe is het toch mogelijk dat die Costers ineens zo goed zeilen, we kregen zelfs complimenten van geduchte tegenstanders.
Vol vertrouwen gingen we van start tijdens de Miami OCR, de eerste Worldcup van het jaar, die plaatsvond van 23-27 januari.

Onze eerste wedstrijd wisten we gelijk te winnen. Snelheid was goed en eindelijk geeft dit je het zelfvertrouwen waar we al meer dan een jaar naar op zoek waren.
Doordat de wind helemaal weg viel bleef het op deze eerste dag maar bij 1 wedstrijd.

Dinsdag: dag 2
Om het programma van 10 wedstrijden af te kunnen werk
en moesten we op de tweede dag 3 wedstrijden varen. Het
was weer een moeilijk dagje maar door stabiel te zeilen konden we een goede dagscore neerzetten, 3-3-7. Tevens konden we, als we hier de kans voor zagen, de Australiërs (huidig Wereldkampioenen) controleren.

Woensdag: dag 3
We gingen steeds stabieler varen. De wind zat overal en nergens en er gebeurde veel dingen op de baan. Soms zat de wind op links en soms op rechts. Tegenstanders begonnen fouten te maken en teveel risico te nemen. We lieten ons niet uit het veld slaan en scoorden een 5-6. Zelf ben je niet tevreden je wilt meer en je wilt het nu. Je begint weer te wennen aan vooraan varen dus dan wil je als het even kan ook winnen. De Australiërs voeren net iets beter, al scheelde het weinig.

Donderdag: dag 4
We stonden 2e overall en wilden graag een plek hoger, of dit nou realistisch was of niet, we gingen ervoor! Zonder veel risico te nemen en met een super snelheid voeren we een 3-3. De wereldkam
pioenen voeren een 6-1, we liepen dus wel wat in maar het was nog niet genoeg om te winnen. Keulen en Aken zijn ook niet in een dag gebouwd dus rustig aan het is januari en de Spelen zijn eind juli.

Vrijdag: dag 5
Inmiddels heb je wel door dat je tot de beste 2 van het evenement hoort en je zet de aanval waar kan ook volledig in. De eerste race ronde we als nummer 1 de boei. Na een perfect voordewinds rak liepen we veel uit en kun je gaan verdedigen op nummer 2, de Amerikanen. Zonder teveel te kijken naar de Australiërs merkten we na 10 min in het kruisrak dat de Ozzies hard aan het inlopen waren. We hadden een shift niet gezien en werden deze wedstrijd 2, de Australiers 1. Zonde, hier moeten we echt beter in worden! De laatste wedstrijd werden we 6e en de Ozzies wisten ook deze wedstrijd te winnen. Een gat van 10 punten was een feit dus moesten we een goede medal race varen om uiteindelijk te winnen. Gelukkig hadden we wel een gat van 13 punten op het Griekse team wat 3e stond.

Zaterdag: dag 6
De dag van de Medal race en tevens de afsluitende race voor goud, zilver of brons.
Aangezien de Australiers geen 3 meer konden worden en alleen nog hun overwinning aan ons konden verliezen wisten we dat het een moeilijke race ging worden.
Gelijk nadat het 5 min schot was gegaan zagen we een match race aankomen. De Australiërs wilden ons wegbrengen om hun overwinning veilig te stellen. Voor ons slecht nieuws want je kunt dan niet je eigen wedstrijd varen en tevens misschien wel zilver of brons verliezen. Gelukkig gebeurde dit niet en konden we als 8ste eindigen, de Grieken werden 4 en de Australiers 10. Het zilver was veilig!
Wat een trip en wat een gave resultaten in dit belangrijke Olympische jaar. Hier train je zo lang voor en als het er dan ook nog eens uitkomt op het juiste moment dan ben je oprecht even blij. De stap van steeds rond 15e overall naar podium is groot, de afgelopen maand geeft ons een enorme boost richting de rest van het jaar.

In de vorige blog schreef ik dat kwalificatie en eventueel een medaille op de Olympische Spelen echt mogelijk is. Nu durf ik te zeggen dat buiten dat het mogelijk is we zeker weten dat we weer een grotere kans ma
ken om dit te gaan realiseren. Door de resultaten van de afgelopen 3 weken zijn we op de World Ranking weer gestegen van 11 naar 5, dit geeft veel vertrouwen. We gaan ervoor en willen jullie wederom danken voor jullie trouwe support en steun.

Eind maart begint de volgende Worldcup, de Princes Sofia cup in Palma de Mallorca. Voordat deze Worldcup begint gaan we eerst nog op 3 trainingsstages om straks wederom een goed resultaat neer te kunnen
zetten.

Op naar een top 3 plek op de wereld ranglijst!

Groeten

Kalle & Sven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten