maandag 4 juni 2012

London here we come!

Het is al weer even geleden dat jullie wat van ons hebben gehoord en dat hoort natuurlijk niet. De laatste keer dat wij wat schreven waren het de succes verhalen uit Miami met een gouden en zilveren medaille! Iets waar we het natuurlijk voor doen en hopen voort te kunnen zetten richting de Olympische Spelen. We hadden nog  3 overgebleven kwalificatie toernooien om ons te plaatsten voor deelname in London.

Op papier leek dit na ons succes in januari een makkie maar het bleek net iets ingewikkelder in elkaar te zitten.

De eerste kans was begin april in het Spaanse Palma de Mallorca waar we 2 maanden lang hard voor hadden getraind. Dan begint het evenement en merk je dat er iets niet in orde is. Wedstrijd na wedstrijd voeren we slecht en konden we, naast dat ik een griepje onder de leden had, onze drive op het Spaanse water niet vinden. We werden uiteindelijk 29e. Nou..., dat zet je wel aan het denken met nog maar 2 kansen om een Olympisch ticket te bemachtigen.

In de voorbereiding naar Hyeres hebben we een strak schema gevolgd en een aantal aanpassingen gemaakt op het programma. Zo zijn we iets eerder naar Hyeres afgereisd, hebben we gekozen voor een korte break na Hyeres en een super lange voorbereiding op het WK in Barcelona. Het was alles of niks en het moest in deze 2 evenementen gaan gebeuren!

We hadden er voor gekozen om in Hyeres de puntjes op de i te zetten zodat we konden oogsten op het WK.

In de trainingen merkten we direct dat we scherp waren en continu harder gingen dan de concurrenten.We zijn het evenement goed begonnen met een een vliegende start, een 1-5 en stonden op een derde plaats. De rest van de week verliep in een soort van flow en vielen nooit meer van het podium af. We hebben nog wel een uitglijder gemaakt (32ste plek) maar de rest was goed genoeg om de medal race in te gaan als nummer 3. Onze serie tot dan was 1-5-5-6-1-4-32-6-12-4.

De medal race verliep goed en we konden verdedigen op nummer 4 en 5. Uiteindelijk wisten we de finishlijn te passeren als nummer 5. Yes, eindelijk een volle nominatie en tevens een enorme tik uitgedeeld aan onze landgenoten" Team Steven" Ze konden ons alleen nog passeren als ze 1 of 2 zouden worden op het WK in Barca, een bijna onmogelijke opgave.

Na Hyeres zijn we 4 dagen thuis geweest om vervolgens gelijk door te gaan naar Barcelona. Naast ons trainingsprogramma hebben we daar ook kunnen genieten van de prachtige stad. Segra familia bezocht, dat ding is nog steeds niet af en hebben we een dagje gekeken op het circuit van Barcelona om de kwalificatie van Formule 1, prachtig!

Het WK was begonnen en eigenlijk wisten we na dag 1 al dat we na onze volle nominatie de selectie ook hadden gewonnen. Team Steven zeilden slecht en ook wij zeilden onder de maat maar wel met controle op onze landgenoten. Na 6 wedstrijden was de kwalificatie over, TeamCoster in de goldfleet en Team Steven in de silverfleet. Ondanks ons teleurstellende resultaat op het WK, 18e overall, hebben we de selectie gewonnen en is onze ticket naar de Spelen verzilverd.!

Lieve vrienden van TeamCoster zonder jullie was dit nooit gelukt, zonder jullie steun hadden we nooit onze Olympische Campagne kunnen afmaken. Doordat jullie en wij natuurlijk ook geloof hadden in een goede afloop is het ons gelukt, we gaan naar de Olympische Spelen! Wij zijn jullie hier erg dankbaar voor!

Nu doorpakken op weg naar Londen en eindelijk een medaille winnen. We zijn er al 12 jaar voor bezig, driemaal is scheepsrecht toch?!!

Afgelopen zaterdag vertrokken wij alweer  naar Weymouth om Sail for Gold te zeilen. Eindelijk op het water zeilen waar we zo naar uitgekeken hebben. En nu gelukkig met een Olympisch ticket op zak!

Onze nieuwe boot staat klaar, hier gaan we Sail for Gold mee zeilen om te kijken of dit ons iets extra's brengt, net een beetje meer snelheid zou mooi zijn. Als dat niet het geval is zeilen we de Olympische Spelen gewoon in de boot van Hyeres, want oh wat gingen we daar hard!

London here we come!


Groeten namens TeamCoster,
Sven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten