dinsdag 2 augustus 2011

Olympic test event 2011, Weymouth


Het is al weer 6 weken geleden dat ons laatste evenement (Sail for Gold) heeft plaats gevonden, maar wij zijn weer terug in Weymouth, dit keer voor het Olympische test event.

Het Olympisch test event is opgezet precies het zelfde als de Olympische spelen, zelfde zeilschema en ook slechts 1 boot per land. Je kunt het event hier live volgen. (Uiteraard houden wij jullie ook op de hoogte via Twitter en Facebook)

De afgelopen 6 weken zijn wij drie keer in Weymouth geweest om te trainen. Al onze spullen zijn in orde, wat toch altijd enorm veel tijd kost. Qua keuze van materiaal zitten we
redelijk in de 'veilige hoek', de snelheid is nu onder bijna alle omstandigheden gewoon goed.

Inmiddels hebben wij alweer 53 dagen op het water gezeten in Weymouth, waarbij het eigenlijk slechts 3 dagen niet waaide.

We zijn top fit en tussen de oren zit ook alles goed. Morgen (vrijdag) beginnen de eerste wedstrijden en wij hebben er echt enorm veel zin in.


De Reis
Daar sta je dan thuis met je tasje ingepakt om naar Engeland te gaan. Eindelijk mogen we vandaag vliegen, om kosten te besparen zijn we tot nu toe elke keer heen en weer gereden. Nog even snel mijn vriendin gedag zeggen en of we go. Snel Kalle ophalen en dan naar Uithoorn waar
mijn moeder ons dan wegbrengt naar Schiphol. Dit is maar 10 min van Uithoorn.

Gelukkig is vliegen een stuk sneller dan rijden. Amsterdam-Southampton in 51 minuten, waar het normaal 6 uur en 51 minuten is. En met een beetje geluk kunnen wij mee rijden met een van de officials (Marinus Blickman), want die werd opgehaald met een taxi. This is more like it!

Eenmaal op de haven aangekomen kun je zien dat de organisatie helemaal overgenomen is door het organiserende comité van de Olympische Spelen van London. Overal staan hekken om heen en je kan alleen naar binnen als je een accreditatie hebt. Ze testen op deze manier zodat er volgend jaar geen fouten worden gemaakt wat beveiliging betreft en hoe het allemaal loopt.

Gisteren de boot geaccrediteerd en vandaag gaan we nog even het water op.
De voorspellingen zijn eigenlijk weinig wind voor de komende dagen maar zondag schijnt het hard te gaan waaien. Dit is precies waar we naar op zoek zijn, allemaal verschillende omstandigheden en hopelijk ook allemaal goede resultaten.

Om iedereen een idee te geven wanneer we varen en wanneer te volgen hier het schema:

vrijdag 5 aug eerste wedstrijd race 1-2
zaterdag 6 aug tweede wedstrijd dag race 3-4
zondag 7 augustus derde wedstrijd dag race 5-6
maandag 8 reserve dag
dinsdag 9 vierde wedstrijd dag race race 7-8
woensdag10 vijfde wedstrijddag race 9-10
donderdag reserve dag
vrijdag 12 aug medal race

Een mooi ding van dit evenement is dat we varen met track en trace dus jullie kunnen ons dadelijk weer volgen. Wij zijn voor de trouwe volgers dus de regisseur voor een goede animatie!
We gaan knallen!

Groeten
Sven en Kalle


PS: Nog een video gemaakt op de valreep!

Sven praat over het event:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten