woensdag 22 juni 2011

Sail for GoldDeltaLloyd regatta was nog maar net afgelopen of de Sail for Gold in Weymouth (het olympische water voor London 2012) stond al weer voor de deur.

Dit is het moment om te pieken en dus knetter hard te zeilen om er voor te zorgen dat we een top resultaat neerzetten.

Donderdag ochtend 2 juni zijn we vertrokken vanuit Nederland naar Engeland. Het ging eigenlijk weer via de zelfde route eentje die we nog vele malen hopen te maken richting Weymouth.

Later dan verwacht waren we pas aangekomen in Engeland omdat het een vrije dag was dus enorm druk op de weg en de trein naar de overkant helemaal vol.

De voorbereidingen liepen voorspoedig en de snelheid zat er goed in. Ik heb iedereen via twitter nog laten weten dat het aan de snelheid niet zou liggen.

Eerste dag van de regatta was maandag en bleek niet een hele succesvolle. Met een 13 en een 24 stonden we 39 in het klassement. Op de kant hebben we samen met coach Dick alles goed doorgenomen en ons voorgenomen vooral rustig te blijven en gewoon te doen waar we goed in zijn.

De volgende dag lukte dit ook en voeren een 3 en een 1, eindelijk een keer een wedstrijd gewonnen!

Vol goede moed gingen we de wedstrijd dag in van woensdag. Met hangen en wurgen werden we een keer 26 en 14. Hoe kan het toch dat we wederom in de problemen komen om hard te gaan met veel wind?

Eenmaal op de kant aangekomen zijn we gelijk gaan meten en kijken hoe dit kwam. Een echte reden konden we niet vinden, beetje optimaliseren om de juiste spanningen (op de mast) terug te krijgen maar hier kan het verder niet aan liggen.

Twijfel slaat dan een beetje toe en toch probeer je het voor je uit te schuiven want de serie is nog lang niet ten einde. Helaas kwam er op de donderdag en vrijdag geen echte goede resultaten meer bij op een 6e plek na dan.

Uiteindelijk zijn we 22 geworden en hebben we niet het beoogde resultaat gehaald wat we voor ogen hadden. Wij wilde hoe dan ook een top 10 positie halen op het water van Weymouth.

Gelukkig krijgen we hier een nieuwe kans voor. De selectie voor de pre Olympics hebben we gewonnen doordat we 5 waren op de Delta Lloyd regatta en de andere mannen van team Steven 10.

Tijdens dit schrijven zitten we weer in de auto op weg naar Weymouth. We gaan de komende tijd hard trainen, waarbij de focus ligt op snelheid testen. Het gevoel met 'meer wind' terug krijgen en een ander grootzeil proberen. De 4 maanden waar we het nieuwe zeil hebben gebruikt heeft niet opgeleverd wat we zochten. Het oude zeil daar waren we al een keer 2 mee op het EK 4 op de Spelen en WK en 2 in Hyeres. Ik heb er dus vertrouwen in dat we weer de ‘grove’ gaan vinden!

Onze droom een medaille op de OS lijkt voor de buitenstander misschien heel ver weg. Wij geloven er in ieder geval in die 5e plek op Delta Lloyd regatta en vorig jaar een 6 op het WK laat zien dat we het nog steeds kunnen.


Groet,

Sven & Kalle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten