vrijdag 23 september 2011

De afgelopen twee maanden van TeamCoster

Het is weer even geleden dat wij een update hebben geschreven, ons excuus hiervoor!
Hieronder een kort verslag van onze afgelopen twee maanden: 

Pre Olympics
Van 31 juli t/m 13 augustus stond het zogenaamde test event (ook wel pre Olympics) op de agenda waar maar een boot per land aan mee mag doen. Wij hadden ons gekwalificeerd voor dit evenement wat uiteraard een goede generale is voor wat over 1 jaar komen gaat op de Olympische Spelen.
Zoals altijd worden er over deze 2 weken 10 evenementen gevaren in 10 verschillende klassen dus vandaar dat er zo'n lange periode voor uitgetrokken wordt. De 470 klasse is altijd een van de grootste met 34 boten.
Om een goed evenement te varen is het belangrijk zo min mogelijk punten te scoren en zo stabiel mogelijk te varen. Dat stabiel goed varen in de top is ons het gehele jaar niet gelukt, op de Delta Lloyd regatta na.
Vol goede moed en hard werken lukte ons het toch om na een moeilijke week in de medal race te komen. Dit is de 11e wedstrijd die alleen voor de beste 10 uit het evenement is.
In het klassement stonden wij 10e, dus mochten we met de beste mee varen in de laatste race om dubbele punten. De serie die we tot dusverre gezeild hadden was als volgt, 7-20-16-11-9-6-6-20-14-4

Medal race
Kalle en ik hebben in het verleden niet zo'n goede ervaring op medal races mede doordat we de zilveren medaille verloren op de Olympische Spelen van Beijing in 2008.
Dit keer hadden we met elkaar afgesproken dat we niks konden verliezen en moesten proberen een goede race te varen. Niet een hoek in gaan ofzo maar gewoon een stabiele race varen en tussen je tegenstanders in blijven zodat het een goede training is voor de volgende serie als we weer in de medal race zitten.
We hadden een goede start een beetje in het midden van het veld en konden de shifts goed vinden. Op het moment dat we door hadden dat we in de kop van het veld lagen hebben we verdedigd op de concurrentie en eindelijk hadden we een stabiele race die ons een 2e plek opleverde. Een goede afsluiter van het evenement en een 9e plek overall.
De stijgende lijn zit erin maar ons doel voor het evenement hebben we niet gehaald. We wilden top 8 worden.
Terug in Nederland hadden we even 3 weken vrij voordat de trainingen weer gingen beginnen.

Nederlands Kampioenschappen Olympische Klassen Medemblik
Van 16 tot en met 18 september stond het Nederlands Kampioenschap op het programma waar we absoluut wilden laten zien dat we nog steeds de beste zijn.
In volle concentratie begon vrijdag de eerste wedstrijd die we uiteindelijk net als de 2 races erna wisten te winnen.
Zaterdag was er eigenlijk weinig verandering. De keuzes op de baan waren goed net als de snelheid en na 2 dagen hadden we al 6 eerste plekken.
Met nog 2 races te gaan op zondag waren we zaterdagavond al Nederland Kampioen. Zondag hadden we een 2e en een 6e plek die we gelukkig konden aftrekken.
Een fijn gevoel, want zo'n Kampioenschap moet je ook winnen. Je kunt alleen maar verliezen voor de toeschouwer en er wordt niks anders van je verwacht. 


Het seizoen zit er nu op en we hebben even vakantie. Over 2 weken begint echter het nieuwe seizoen alweer en het belooft een heel lang en mooi seizoen te worden.
Kalle en ik hebben 12 jaar lang geknokt voor een Olympische medaille. We hadden hem 3 jaar geleden bijna......... Over 2 weken begint het afsluitende seizoen waar we hopen recht te zetten waar we zo lang voor bezig zijn geweest.........!

Programma komende tijd:
- 10 oktober tot en met 4 november training Nederland
- 14 november tot 20 november Training Australiƫ Perth
- 20-24 november Open Australian Championships
- 5-11 december World Championships Fremantle

Wij zullen gedurende onze trainingen en wedstrijden de aankomende tijd proberen zoveel mogelijk blogs bij te houden zodat jullie op de hoogte blijven van onze avonturen.

From Amsterdam, TeamCoster out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten