vrijdag 20 mei 2011

Trainen in Weymouth


Na maar een week terug te zijn geweest van onze trip door zuid Europa stond er een trainingskamp op het programma voor de eerste week van mei.
Dit keer gingen we naar Weymouth toe het water waar over anderhalf jaar de Olympische Spelen verzeild zullen worden.


Voor de mensen die de blogs lezen zal jullie opvallen dat er helemaal geen bericht is verschenen over Hyeres. Eigenlijk wil ik er ook helemaal niet veel over vertellen want er stond op een dag na bijna helemaal geen wind.
De dag dat er een beetje wind stond gingen we waanzinnig hard en hadden we een 6 en een 3. Daarna waren de resultaten gemiddeld, niet goed en niet slecht en we eindigden op een 15e plaats.

Maar goed we zijn weer terug bij Weymouth waar we gingen trainen op bootsnelheid en gevoel met de baai krijgen en wind natuurlijk.
Voordat je in Engeland bent moet je er eerst heen rijden wat een mooie dagtoer is met een klein onderwater stukje in het midden. We zijn dus voor het eerst onder het kanaal door gegaan in de futuristische tunnel van Calais naar Folfstone. Werkelijkwaar een heel speciaal ding wat je in 35min van rechts rijden naar linksrijden brengt. Je moet je voorstellen dat je normaal op het perron staat om in de trein te stappen en nu over het perron rijdt om vervolgens net als in de Italian job zo schuin de trein in te rijden alleen nu met een grote bus met boot op het dak.

Eenmaal aangekomen in Weymouth gelijk boot opgetuigd zodat we de volgende dag gelijk konden beginnen met trainen. Rubber boot voor coach Dick lag al in het water aangezien we deze nieuw gekocht hadden en de oude eigenaar de boot alvast in het water had gelegd.
We hebben getraind op snelheid met wat meer wind (die was al goed), maar een bevestiging is altijd lekker als je tegen de snelste kunt varen, wat nog veel belangrijker is om de juiste windbanen en patronen te ontdekken zodat je ook daadwerkelijk als eerste bij de boei aan komt. De engelse jongens Patience, en Asher waren elke dag op de plas dus hadden goede vergelijking.

Na 5 dagen wedstrijden varen, snelheid testen windpatronen ruiken en British tea drinken was het tijd om weer naar huis te gaan om voor te bereiden op de Delta Lloyd regatta.
Van links rijden terug naar rechts en het verstand weer op Nederlands veilig aangekomen.

Delta Lloyd regatta is het eerste evenement wat mee zou kunnen tellen voor de selectie. Het eerste echte selectie evenement is sail for Gold in Weymouth maar om een reserve evenement te hebben als Weymouth niet geldig zou zijn is de Delta Lloyd regatta aangeschreven. Laten we maar eens stevig gaan knallen tijdens de DL regatta, een goede generale is altijd fijn.

Groeten
Sven & Kalle


P.S De Delta Lloyd Regatta begint al de 24ste! Uiteraard kan je ons weer volgen via Twitter en via onze Facebook pagina.


Zien wij jullie daar? Zaterdag varen wij onze medelrace :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten