zondag 24 april 2011

TeamCoster in La seyne sur mer

Na een rit van 650 km van Barcelona naar La seyne sur mer kwamen we aan bij de cote d'azur. Helemaal blij waren we om eens te zien hoe 30 knopen er ook al weer uitzagen want dat hadden we niet gezien tijdens de periode in Palma. Helaas was de wind echter weer weg toen we gingen trainen de volgende dag voor de springcup. Met weinig wind waren we gebleven waar we nog oh zo hard aan moeten werken. 10 knopen of minder was wederom orde van de dag. Wat wel positief was dat we voort konden bouwen aan de wind die we hadden in Palma alleen nieuwe omstandigheden met de zelfde kracht.

Elke dag merkte we dat we beter grip kregen op de wedstrijden maar we lieten nog veel liggen in het laatste gedeelte van het eerste kruisrak. Toch voeren we een stabiel evenement en was de beste positie overall op de laatste dag. Met andere woorden we groeien gelukkig nog steeds en zijn nog lang niet op het niveau vanwaar we horen te staan. 9e overal was het resultaat.
Opvallend was om te zien hoe goed de Japanners waren met weinig wind en zaten er meestal 3 bij de eerste 10 iedere wedstrijd.

NA deze generale repetitie voor semaine Olympic Hyeres moesten we weer verhuizen naar 40 Km verderop Hyeres.

Al langere tijd had ik in mijn hoofd om van La seyne sur mer naar Hyeres te zeilen ipv een dag weg gooien van boot inpakken op trailer, uitpakken en weer opbouwen. Echter stond er weinig wind na de springcup en hebben we alleen de helft maar kunnen zeilen. De rest was slepen met 15 knopen en de rit duurde dan ook niet langer dan anderhalf uur.
Vervolgens weer terug naar La seyne sur mer met de rubberboot want we wonen nog een nacht in La seyne.

De volgende dag heeft Kalle de rubberboot weer omgevaren en Dick en ik de lege trailer en bus


Eenmaal in Hyeres hadden we 2 vrije dagen gepland, echter waren de omstandigheden in het vooruitzicht dat er weer een mistral kwam. Programma snel aangepast en zijn straight in training gegaan zolang het kon en we konden op deze manier 3 dagen prachtig trainen ipv 3 dagen stil zitten en dan weer 3 dagen still zitten door te harde wind.

Gisteren hebben we getraind met hele snelle jongens, NZl, ITA en GBR Er stond goede wind en we gingen hard zo als vroeger. Heel veel lineups en elke keer kwamen we vooraan uit.
Kijk dat geeft zelfvertrouwen en eindelijk een gevoel dat hard werken loont. Downwind was het meest te winnen want aan de wind waren de verschillen maar heel klein. Als we beide zo onder controle houden weer ik zeker dat we dadelijk weer boven aan de ranglijsten zullen verschijnen.
Nu even rust het geeft een heerlijk gevoel dat de rest toch niet kan trainen aangezien het hier 40 knopen waait. en ja ik denk dat we de goede planning weer onder de knie beginnen te krijgen en eindelijk weer een beetje vat op de concurrentie.

Laat het evenement maar beginnen we zijn er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten