maandag 31 januari 2011

Verslag Miami OCR: Snelheid op orde, gevoel met de wind even weg..

Na een intensief evenement met moeilijk omstandigheden is het ons niet gelukt om een te worden met de wind in de baai van Key Biscane in Miami.


De eerste 4 wedstrijden verliepen niet naar wens waar we een 7-15-13-7 scoorde. Klein detail was dat wij in die laatste wedstrijd een stuk van het zwaard afbraken. Wij moesten dus van zwaard wisselen, aangezien wij het niet meer op tijd konden repareren voor de volgende dag. 

Het andere zwaard was echter van een prima kwaliteit en kennen wij gelukkig goed.
Nieuw zwaard voor TeamCoster

Dus begonnen wij alsnog vol goede moed aan dag 3 van het evenement. Helaas was deze dag (woensdag) de wind helemaal op. Wij hebben wel een wedstrijd gevaren maar kwamen bij de start helemaal niet weg. Vanaf het eind van het eerste kruisrak hadden we eindelijk een vrije lane en kon de wedstrijd beginnen. Helaas lagen we op een 30e plek bij de bovenboei, maar na een goede inhaal race (in 2 knopen wind) finished wij nog op een 13e plek.


Overstag
Donderdag was het bewolkt in Miami en het wedstrijd comité besloot eerst de wedstrijd uit te stellen omdat ze bang waren voor storm. De verwachte stormachtige omstandigheden zijn nooit gekomen, met een wedstrijd in rare wisselende omstandigheden als gevolg.

Wij hadden wel een mooie start en konden het kruisrak prima indelen en kwamen 4 bij de bovenboei. In het voor de windserak waren er grote druk verschillen en kwamen wij ergens in het midden van de baan terecht waardoor we ingehaald werden aan alle 2 de buitenkanten met als resultaat 18e plek op de finish.

Vrijdag waren er 3 wedstrijden gepland, het doel was om 3 goede potten te varen en ons te kwalificeren voor de medalrace (de eerste 10 van het eindresultaat).
Zomers weer

Helaas hadden wij ook deze dag niet echt het geluk aan onze kant. De eerste race kwamen wij als 18de over de finish, de tweede race brak onze neerhaler waardoor wij de eindstreep niet haalde. De laatste race eindigde wij als 19e, met een 16e plek in het eindresultaat als gevolg. Dus niet genoeg om mee te mogen varen in de medalrace.

Overall terug kijkend op het evenement ga Kalle en ik samen met coach Sven evalueren waar wij tekort zijn geschoten. Een aantal punten staan al op papier en hier gaan wij mee aan de slag om straks weer klaar te zijn voor de Princes Sofia cup op Mallorca Spanje in april. 

Wij hebben eerst nog een week training te gaan hier in Miami, de focus: 'het gevoel terug te krijgen met de wind.' 


Dit zijn wij een beetje kwijt, dit is natuurlijk ook niet vreemd als je kijkt naar hoeveel wij gevaren hebben de afgelopen tijd, ivm met blessures en verandering van situatie met een andere coach. 

Aankomende week gaan wij weer hard trainen met onze coach Sven Karsenbarg en Kevin Burnham, hij heeft goud gewonnen op de Olympische Spelen van Athene in 2004, dus ik denk dat wij weer veel gaan leren komende week. 

Wij houden jullie op de hoogte en komen nog een keer vanuit Miami met een overzicht wat we gedaan hebben.

Vanuit Miami TeamCoster out! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten