vrijdag 2 december 2011

WK 2011 staat voor de deur!!

Vandaag hebben we een rustdag en is het tevens mijn verjaardag. Gedurende onze campagne, waar we al bijna 13 jaar mee bezig zijn, is dit tevens de 5de keer dat ik mijn verjaardag in Australië mag vieren.Er is vandaag ook tijd om te vertellen wat we de afgelopen 3 weken allemaal hebben gedaan:

14 november zijn we vetrokken naar Perth om ons voor te bereiden op het WK. Gelijk na aankomst hebben we een auto gehuurd en zijn we gaan zoeken naar ons huis in Fremantle. Na een enorme jetlag en een nachtje goed slapen sta je dan in Australie en moet je alles je eigen gaan maken. Container uitpakken, rubberboot in het water leggen en er vooral voor zorgen dat het voelt alsof je thuis bent.
Doordat we thuis al veel tijd en energie in de organisatie hadden geïnvesteerd ging dat gesmeerd en waren we binnen anderhalve dag up en running!

De eerste 4 dagen hebben we getraind met onze sparringpartners Nick Rogers en Chris Grube. Elke dag waaide het zoals het ook in de folder staat, hard. De Fremantle docter liet van zich spreken. De zogenaamde docter is een wind die hier in principe altijd waait doordat het in de woestijn van Australië zo verschrikkelijk heet wordt, waarna die vanaf 12 uur middags gaat zuigen waardoor het hard vanuit het zuidwesten begint te waaien.

Onze snelheid lijkt goed te zijn maar we zijn natuurlijk elke dag bezig met verbeteren!

20 november zijn we begonnen met het Australische kampioenschap. De eerste 2 dagen waaide het stevig en scoorden we redelijke resultaten. Een 8-4-3-10 gevaren in een veld van 40 boten. Een goed begin dus maar toch waren we niet tevreden met de performance. Na lang sleutelen aan de settings zijn we weer aan de slag gegaan voor race 5 en 6 wat ons twee 3de plekken opleverde en ons tevens op een 2de plaats overall zette. Hier doe je het natuurlijk allemaal voor, het gevoel moet goed zijn en dat was het ook! Een minpunt van het verhaal was dat de omstandigheden anders waren en de wind misschien 9-12 knopen was.

De laatste 4 wedstrijden werden gekenmerkt door weinig tot zeer weinig wind waar de boeien continue verplaatst moesten worden. De resultaten waren 9-19-5-17. Echt ontevreden waren we niet want uiteindelijk toch een stabiele serie met 2 mindere wedstrijden.

Een 6de plek overall en weer een hoop ervaring die we mee kunnen nemen naar het oh zo belangrijke WK dat op maandag 5 december van start gaat.

Van 25 november tot 1 december hebben we getraind met onze sparringpartners en stond er gelukkig weer de wind die we denken dadelijk tijdens het evenement ook te hebben. Het sleutelen aan settings met weinig wind leverde niet het gewenste resultaat met veel wind. Na wat sleutelen om dit goed te krijgen, en dat is nu gelukt, denken wij met zowel wind als weinig wind mee te kunnen met de besten.

Morgen is onze laatste trainingsdag op het water en kunnen we nog even kijken wat de concurrenten aan het doen zijn, een oefenwedstrijd varen en het materiaal voor de laatste keer checken. Overmorgen mogen we de boot weer helemaal uit elkaar halen voor de meting en laten keuren voordat we eindelijk van start kunnen gaan.

Het is een lange voorbereiding geweest van augustus tot nu, al die tijd dat we toch al weer van huis zijn begint aan je te knagen. Je hebt alles uit de kast gehaald om straks maximaal geprepareerd aan de start te verschijnen en zo voelt het ook!

Het liefst wil je dat het morgen al begint en als je dat gevoel hebt dan ben je er ook helemaal klaar voor!

Doel
Ons doel voor dit WK is om ons te nomineren voor de Olympische Spelen. We hebben al een halve nominatie (gehaald tijdens Delta Lloyd Regatta: 5de plek) maar hebben nog een halve nominatie nodig wat betekent: top 8 landen en bij de eerste 15 deelnemers. Daarnaast moeten we het land kwalificeren door bij de eerste 20 landen te eindigen. Als we zorgen dat we voldoen aan de eerste en belangrijkste eis dan komt de rest vanzelf wel goed.

Programma
5 december -> Kwalificatie wedstrijden 1-2
6 december -> Kwalificatie wedstrijden 3-4
7 december -> Kwalificatie wedstrijden 5-6
8 december -> Rustdag
9 december -> Goldfleet wedstrijden 7-8
10 december -> Goldfleet wedstrijden 9-10
11 december -> Medalrace

Voor de resultaten tijdens het WK kunnen jullie vanaf maandag 5 december kijken op: http://www.perth2011.com

Verder zijn we natuurlijk nog steeds te volgende via:


Groeten vanuit Fremantle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten