donderdag 13 januari 2011

Miami 12 januari 2011: Eerste training op het water

Zoals altijd begint onze dag vroeg in de ochtend, Kalle is net hersteld van een klein griepje dus vandaag gaan wij onze eerste meters zeilen in op water van 2011.
De dagen hiervoor hebben wij de boot geprepareerd en alles zo gezet zoals wij dat willen hebben. De boot staat al helemaal klaar op de haven en het enige wat wij  moeten doen zijn de zeilen hijsen en ons omkleden.
Een goede voorbereiding is het halve werk!
Het is vandaag geen winter zoals in Nederland maar ook geen zomer zoals we in Australiƫ hadden, 15 graden en windkracht 5 is wat ons te wachten staat.
Eenmaal op het bekende water in de baai van Key Biscane begint een training die niet lang zal duren maar wel intensief zal zijn aangezien over 2 dagen het Noord-Amerikaans kampioenschap begint. Dit Noord-Amerikaanse kampioenschap hebben wij in 2007 gewonnen en wij gaan uiteraard weer ons best doen om weer een goed resultaat neer te zetten.

Het eerste deel van de training hebben wij lang voor de wind gevaren om speelruimte te creƫren om daarna lang aan de wind te kunnen zeilen om te testen hoe de snelheid voelt.

 Al snel wordt duidelijk dat we aan de wind redelijk goed gaan en dus de basis snelheid hebben om door te wisselen naar een nieuw grootzeil (North Sails) dat speciaal in Japan ontwikkeld is. Onze zeilmaker is helemaal uit Japan overgekomen om te kijken hoe het zeil eruit ziet zodat wij het samen nog verder kunnen optimaliseren.

Aan het einde van de dag voelde de snelheid beter met dit nieuwe zeil, dus wij waren blij en de vermoeide zeilmaker die 17 uur in het vliegtuig had gezeten om dit zeil ook daadwerkelijk in actie te zien was ook meer dan happy.

Morgen gaan wij weer trainen om de laatste puntjes op de i te zetten en nog een keer te luisteren naar alle tips and trics van onze vriend uit Japan.

Vrijdag liggen we aan de start voor het Noord-Amerikaanse kampioenschap. Onze eerste wedstrijd na het WK in Scheveningen. Ben benieuwd!

Vanuit Miami TeamCoster out! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten